Pensioen

Vroeg of laat staat iedereen stil bij de vraag: wanneer stop ik met werken? Sommige mensen werken door tot aan hun AOW of zelfs langer. Anderen stoppen liever eerder met werken. Wat je wensen ook zijn, het is verstandig om hier eens goed over na te denken. Laat je daarnaast goed adviseren zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Standaard zijn er 3 partijen betrokken bij je pensioensopbouw: de overheid, je werkgever(s) en jijzelf.

Planning van pensioen

Bij de planning van je pensioen bepaal je hoeveel inkomen je later nodig denkt te hebben. Als je stopt met werken wil je liever geen terugval in je inkomen. Echter, meestal is het niet nodig je salaris voor 100% te vervangen. Misschien wil je langer doorwerken of juist eerder stoppen. Laat je goed adviseren over de mogelijkheden en consequenties.

 

Overlijden

Het is belangrijk om de financiële risico’s van overlijden in kaart te brengen. Als jij of je partner wegvalt, valt immers ook een deel van het gezinsinkomen weg. De kosten nemen daarentegen vaak toe. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor extra kinderopvang, huishoudelijke hulp en gezinshulp.

Waarschijnlijk wil de achtergebleven partner graag in dezelfde woning blijven wonen. Echter, is dit financieel nog wel haalbaar?

Meer financieel advies over:

- Hypotheek
- Echtscheiding
- Pensioen
- Arbeid ongeschiktheid
- Overlijden
- Lenen, sparen, betalen

"Neemt de tijd om jouw situatie volledig in kaart te brengen en denkt heel goed met je mee."
Mevr. Krans -Hofland

 

"Met begrip voor de vervelende situatie is onze schade vlot en prettig afgewikkeld."
Dhr. Goris

Heb je een vraag over financiele adviezen of wil je een afspraak maken?

Neem contact met ons op!

Op deze manier kan je de juiste keuze maken die het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie en jouw wensen.

    Volledige naam:

    E-mailadres:

    Telefoon:

    Jouw bericht: